Emberjogi fundamentalizmus címmel rendeztek konferenciát a Molnár Tamás Kutató Központ – Alapjogokért Központ szervezésében május 6-án, pénteken a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Főépületében. A konferencián „Az alapjogvédelem szervezetrendszere” témájában előadást tartott dr. Cservák Csaba, a KRE Alkotmányjogi Tanszékének vezetője, az FRP tagja, valamint dr. Farkas György, a Panasztestület tanácsadó munkatársa adott elő a kisebbségi jogokról.

Az alkotmányjog két nagy területe az alapvető államszervezeti kérdések és az alapjogok- mondta előadásában dr. Farkas György. Az előadó szerint a kisebbségi jogok államszervezeti dimenzióihoz tartozik a kisebbségek parlamenti képviselete és a területi autonómiák. Ma már közép- Európában is egyre erősebben megjelenik a kisebbségek parlamenti képviselete. Erre Szlovénia az egyik legjobb példa, ahol a kisebbségi képviselők különösen erős jogosítványokkal rendelkeznek, hívta fel a figyelmet dr. Farkas György.

A több szekcióban folyó rendezvényen dr. Cservák Csaba egyetemi oktató az FRP testületi tagja az alapjogvédelem szervezetrendszeréről értekezett, előadásában áttekintést adva az alapjogok fejlődéséről. Az előadó jogelméleti szempontból mutatott rá a jelenlegi rendszer jogszabályi anomáliáira.

FRP Sajtó